Katram pavāram ir savi mazie noslēpumi, kas ir ārkārtīgi svarīgi, jo tieši nelieli knifiņi nosaka – ēdiens garšos tiešam izcili vai stipri viduvēji. Daudzi maldīgi uzskata, ka dzeramā soda, kas atrodama teju katrā virtuvē, ir izmantojama tikai izlietnes mazgāšanai vai piedegušas pannas beršanai, bet, tici vai ne, soda var lieti noderēt, arī gatavojot šašlikus, zupas, kotletes un citus gaļas ēdienus. Izrādās, viens no ķīniešu pavāru slepenajiem trikiem, lai gaļa vienmēr būtu mīksta un sulīga, ir šķipsniņa sodas, ko pievieno marinādei. Soda gaļas un dažādu citu produktu mīkstināšanai tiek izmantota arī ebreju nacionālajā virtuvē. Lasi tālāk un uzzini, kādēļ tā.
Pirmkārt, sodai piemīt gaļu, zivis, dārzeņus un pākšaugus mīkstinošas īpašības, skaidro interneta vietne "Shkolazhizni". Kādēļ tā? Izrādās, sārmainā vidē produkti kļūst mīkstāki un ātrāk pagatavojami.
Otrkārt, soda ir universāls dažādu aromātu neitralizētājs – zivju, sīpolu, dažādu taukvielu.