grilēta vista cālis tabaka ēdiens
Foto: Shutterstock
Svaigi kūpināta, sulīga un vēl silta vistiņa ar patīkamu dūmu aromātu ir īsta delikatese, un, par to iedomājoties vien, mutē jau sariešas siekalas. Bet, ja mājās nav kūpinātavas, vai tiešām atliek vien skumji nopūsties un gaidīt, kad uzsmaidīs veiksme nobaudīt šo gardumu? Tā domāju arī es, līdz atklāju, ka, liekot lietā izdomu un dažus knifiņus, gardum gardu karsti kūpinātu vistiņu var pagatavot arī uz visparastākā grila.

Kā tad sagatavot vistu kūpināšanai? Iesākumā noskalo to un nosausini ar papīra dvieli. Tad vidū, starp filejām, pārgriez uz pusēm.

Vēl viens variants, kā panākt, lai vista ir ātrāk pagatavojama – izgriezt tai mugurkaulu. Kā to izdarīt pareizi, uzzināsi te. Jāņem vērā, ka, izmantojot šo metodi, vista būs gatava ātrāk, bet nebūs tik saturīga un gatavošanas procesā var sadalīties divās daļās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!