Sastāvdaļas var mainīties, katrs var variēt ar to daudzumu, tāpat arī pamainīt kaut ko no tām, taču visa pamatā ir tomātu mērce, brūnais cukurs, etiķis (ābolu, balazamiko u.c.), sula (ābolu, apelsīnu), Vustera mērce, pikantumam var izmantot Tabasco mērci vai čili, kā arī sāli, piparus un citas garšvielas pēc izvēles. Dažādībai var pievienot kādus garšaugus, piemēram, rozmarīnu.
Džeimijs Olivers barbekjū mērci iesaka gatavot pēc šādām norādēm – katliņā ber 200 g brūnā cukura, pievieno 200 g tomātu mērci, 4 ēdamkarotes Vusteras mērci, dažus pilienus Tabasco, divas pamatīgas tējkarotes sinepes, sulu no diviem apelsīniem, 200 ml ābolu sulu un 100 ml burbonu, kas gan nav obligāta piedeva, tomēr piešķirs mērcei īpašu garšas niansi. Kā pēdējās piedevas katliņa saturam Džeimijs video meistarklasē pievieno četras ēdamkarotes balzamiko etiķi, kas var būt arī kāds cits etiķis, un šķipsnu sāls.