bazilika pesto
Foto: Shutterstock
Kurš gan nezina itāļu virtuves klasiku – pesto. Bez tā nav iedomājama grēcīgi gardā Vidusjūras virtuve, taču bez visiem labi zināmās pesto versijas ar baziliku galvenajā lomā, radīti neskaitāmi pakaļdarinājumi, kas tuvāki un tālāki oriģinālam, tomēr arī gana labi un izmēģināšanas vērti.

Klasiskais bazilika pesto nekad neliks vilties. Ja vēl neesi mēģinājis to pagatavot pats, pēdējais laiks, lai pēc tam to iemaisītu novārītos spageti, izmantotu kā salātu mērci vai uzziestu uz grauzdiņiem. Vērtīgus knifiņus vasaras garšas iekonservēšanai par klasiskā pesto pagatavošanu lasi šeit.

Bet te atradīsi rukolas pesto recepti un noderīgus ieteikumus tā izmantošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!