rabarberi vasara
Foto: Shutterstock
Kamēr vien brangie rabarberu kāti raženi aug dārzā, šķiet tik pašsaprotami tos noplūkt un sacept sulīgā kūkā vai savārīt zaptē. Taču ziemas sezonā skābeno kātu kraukšķināšana šķiet kaut kas tāls un neaizsniedzams, ja vien neesi parūpējies par to jau laikus un sagatavojis krājumus tieši šādiem brīžiem. Ja labi zini, ka visus rabarberus svaigā veidā neapēdīsi, pietaupi kaut ko vēlākam laikam – sasaldējot, izkaltējot vai ūdenī iekonservējot.

Saldēšana

Viena no ierastākajām metodēm rabarberu saglabāšanā vēlākiem mēnešiem ir saldēšana. Diemžēl ar glabāšanu ledusskapja augļu kastēs līdzēts nebūs – tādā veidā tie saglabāsies svaigi vien dažas dienas. Kas attiecas uz saldēšanu, te derīgi būs stingrie, kraukšķīgie rabarberi, tāpēc tos, kas jau pavītuši un jau kļuvuši mīksti, labāk atliec ievārījumiem vai tūlītējai apēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!