Daudziem ir maldīgs uzskats, ka maizes cepšana ir piņķerīgs un laikietilpīgs pasākums, kas nav ieguldīto pūļu vērts. Jāatzīst, ka šis pieņēmums nav gluži bez pamata, jo ir daudzas receptes, kas paredz maizes mīcīšanu līdz septītajiem sviedriem un dažnedažādas citas izdarības, kas, jau buroties cauri receptei, aizdzen jebkādu vēlmi tikt pie gardi smaržojoša pašceptas maizes klaipiņa. Bet, vienreiz pagatavojot fokaču, nākas secināt, ka ne vienmēr izcils rezultāts panākams tikai ar nogurdinošu darbu.
Tiek uzskatīts, ka tieši fokača ir picas "vecmāmiņa", skaidro portāla "Kitchenmag" autori. Atšķirība tikai tajā, ka svarīgākais fokačas elements ir maize, savukārt picai tas ir pildījums. Teju katrā Itālijas reģionā fokača tiek cepta citādi: atšķiras gan maizītes biezums, gan forma. Arī piedevas var tikt gan izkārtotas virs maizes, gan izmantotas kā pildījums.