griķi
Foto: Shutterstock
Vārot griķus, irdenu graudiņu vietā nereti iegūstam ķepīgu, pelēku putru, kas nebūt nerosina apetīti. Lielākoties pie vainas ir pārāk liels ūdens daudzums un pārlieku ilga vārīšana. Uzzini knifiņus, kas jāņem vērā, lai griķi vienmēr izdotos nevainojami irdeni un garšīgi.

Griķi sniedz ilgstošu sāta sajūtu, turklāt 100 gramos vārītu griķu putraimu ir tikai aptuveni 100 kaloriju, tādēļ griķus noteikti vajadzētu iekļaut ēdienkartē tiem, kas vēlas atbrīvoties no liekā svara.

Te vari izlasīt pieredzes stāstu par to, kā griķu diēta palīdzēja Aijai ielīst viņas vecajos džinsos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!