Šī gardā kūka radusies 20. gadsimta sākumā, kad pasaulslavenā balerīna Anna Pavlova pasaules tūres ietvaros viesojās Austrālijā un Jaunzēlandē. Kāds pavārs, kas bijis kaislīgs baleta un leģendārās krievu balerīnas dievinātājs, radījis šo gaisīgo kūku, vēloties materializēt savu sajūsmu kādā kulinārā šedevrā.
Daudzos avotos par kūkas dzimteni tiek uzskatīta Jaunzēlande, tomēr starp abām valstīm joprojām notiek aktīvas diskusijas par to, kurai tad pienākas šī gardā deserta pirmatklājēja lauri, jo gan Jaunzēlandē, gan Austrālijā "Pavlova" ir teju vai nacionālais ēdiens.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit