Ssohk - 15177
Foto: Shutterstock
"Pavlova" ir leģendām apvīta kūka, kas gatavota no gaisīga, putota olu baltuma un pasniegta ar putukrējumu un augļiem. Tā ne vien izskatās kārdinoši, bet arī garšo izcili, tādēļ to pagatavot vajadzētu iemācīties katram saldummīlim. Un, pretēji vispārpieņemtajam uzskatam, "Pavlova" ir arī viena no vienkāršāk pagatavojamām kūkām, jo lielāko tiesu darba paveiks jaudīgais mikseris. Ir jāņem vērā tikai daži svarīgi nosacījumi, lai olu baltums uzkultos perfekti, pamatne izceptos, kā nākas, un putukrējums izdotos gaisīgs un vijīgs.

Šī gardā kūka radusies 20. gadsimta sākumā, kad pasaulslavenā balerīna Anna Pavlova pasaules tūres ietvaros viesojās Austrālijā un Jaunzēlandē. Kāds pavārs, kas bijis kaislīgs baleta un leģendārās krievu balerīnas dievinātājs, radījis šo gaisīgo kūku, vēloties materializēt savu sajūsmu kādā kulinārā šedevrā.

Daudzos avotos par kūkas dzimteni tiek uzskatīta Jaunzēlande, tomēr starp abām valstīm joprojām notiek aktīvas diskusijas par to, kurai tad pienākas šī gardā deserta pirmatklājēja lauri, jo gan Jaunzēlandē, gan Austrālijā "Pavlova" ir teju vai nacionālais ēdiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!