olu kultenis brokastis ēdiens
Foto: Shutterstock
Krēmīgs, sulīgs un teju mutē kūstošs olu kultenis ir viens no gardākajiem un ātrāk pagatavojamiem brokastu ēdieniem. Papildinot to ar dažādām piedevām, kulteni var celt galdā ne vien brokastīs, bet arī jebkurā citā ēdienreizē, kad gribas mieloties ar ko gardu, sātīgu, bet tai pat laikā ātri pagatavojamu. Lai arī šķiet, ka šis ēdiens ir tik vienkāršs, ka to būtu pa spēkam uztapināt pat neprašam, tomēr nereti gala rezultāts sagādā pamatīgu vilšanos, jo olu gabaliņi ir vai nu pārāk sīksti un gumijoti vai – gluži pretēji – kultenis atsulojas, zaudējot gan garšu, gan kārdinošo izskatu. Šoreiz skaidrosim, kā izvairīties no biežāk pieļautajām kļūdām, lai šis ēdiens vienmēr izdotos nevainojams, un ieteiksim, kā kulteni izmantot mazāk ierastos, bet ļoti garšīgos veidos.

Kā skaidro "Real Simple" speciālisti, viena no biežāk pieļautajām kļūdām ir olu kulteņa maisīšana, tiklīdz tas uzliets uz pannas. Olām jāļauj vismaz 5 sekundes apcepties, gluži kā omletei. Tiklīdz masa sāk nedaudz sarecēt, ir īstais brīdis sākt maisīšanu. Jāņem vērā, ka panna nedrīkst būt pārāk karsta, jo tad sasniegt cerēto rezultātu neizdosies.

Šajā padomrakstā uzzināsi, kādas ir citas iesācēju tipiskākās kļūdas, gatavojot kulteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!