Kā skaidro "Real Simple" speciālisti, viena no biežāk pieļautajām kļūdām ir olu kulteņa maisīšana, tiklīdz tas uzliets uz pannas. Olām jāļauj vismaz 5 sekundes apcepties, gluži kā omletei. Tiklīdz masa sāk nedaudz sarecēt, ir īstais brīdis sākt maisīšanu. Jāņem vērā, ka panna nedrīkst būt pārāk karsta, jo tad sasniegt cerēto rezultātu neizdosies.
Šajā padomrakstā uzzināsi, kādas ir citas iesācēju tipiskākās kļūdas, gatavojot kulteni.
Vai zināji, ka piedeva, kas neļaus kultenim saplakt un saturēs krēmīgi gardos olu kunkulīšus ir kukurūzas vai kartupeļu ciete? Turklāt ciete ne tikai uztur kulteņa masu, tā neļauj olai tik ātri sadegt un kļūt sausai, gumijotai un nebaudāmai. Citiem vārdiem – tā nodrošina olas krēmīgumu, nepieļaujot tās pārcepšanos. Izmēģini un salīdzini!
Lai noskaidrotu, cik daudz cietes jāpievieno kultenim, un kurā brīdī tas darāms, izlasi šo padomrakstu.
Klasiskais salikums – kultenis ar apceptu bekonu un grauzdiņu – nav vienīgais veids, kā izmantot šo ēdienu. Tu vari iet soli tālāk un izmantot ceptas, sakultas olas arī citu garšīgu ēdienu pagatavošanai.
Ja vēlies uzzināt, kādi ir 10 mazāk ierasti kulteņa izmantošanas veidi, padomrakstu atradīsi te.
Lai labi garšo!