Pirmo pieredzi kukurūzas putraimu pielietojumā vajadzētu gūt, pagatavojot krēmīgo putru. Turklāt tai var būt gan salda, gan sāļa garša. Vārot to pienā, pievienojot šķipsnu vaniļas cukura un pasniedzot ar saldām piedevām, tā izcili labi garšos sātīgās brokastīs. Bet, ja novārīsi sālsūdenī, pasniegsi ar kraukšķīgi apceptu bekonu, sēnēm vai ķirštomātiem, tā var būt jau pamatīga maltīte pusdienās vai vakariņās. Polentas daudzveidība pierādās arī tajā, ka novārītos putraimus var ieklāt kādā traukā, pārbērt ar sieru un tad cep cepeškrāsnī – iegūsi oriģinālas uzkodas.
Novārīto polentu izlīdzini kādā lēzenā traukā, liec ledusskapī atdzist un tad griez gabalos un apcep sviestā, apviļā rīvmaizē un vāri eļļā vai cep uz grila. Polentas dzeltenā krāsa pievilinās arī lielākos skeptiķus, tāpēc noteikti pamēģini šo produktu piedāvāt nobaudīt bērniem.