polenta kukurūzas putraimi uzkoda
Foto: Shutterstock
Ja līdzās miltu pakām, graudaugu iepakojumiem glabājas kukurūzas putraimi, kas tā arī nav iemantojuši uzticamu vietu ikdienas ēdienkartē, pēdējais laiks iepazīties ar tik dažādajiem šī produkta pielietošanas veidiem.

Pirmo pieredzi kukurūzas putraimu pielietojumā vajadzētu gūt, pagatavojot krēmīgo putru. Turklāt tai var būt gan salda, gan sāļa garša. Vārot to pienā, pievienojot šķipsnu vaniļas cukura un pasniedzot ar saldām piedevām, tā izcili labi garšos sātīgās brokastīs. Bet, ja novārīsi sālsūdenī, pasniegsi ar kraukšķīgi apceptu bekonu, sēnēm vai ķirštomātiem, tā var būt jau pamatīga maltīte pusdienās vai vakariņās. Polentas daudzveidība pierādās arī tajā, ka novārītos putraimus var ieklāt kādā traukā, pārbērt ar sieru un tad cep cepeškrāsnī – iegūsi oriģinālas uzkodas.

Novārīto polentu izlīdzini kādā lēzenā traukā, liec ledusskapī atdzist un tad griez gabalos un apcep sviestā, apviļā rīvmaizē un vāri eļļā vai cep uz grila. Polentas dzeltenā krāsa pievilinās arī lielākos skeptiķus, tāpēc noteikti pamēģini šo produktu piedāvāt nobaudīt bērniem.

Apnicis cept picu ar klasiko mīklas pamatni? Kukurūzas putraimi šim nolūkam būs kā radīti. Vēl dzeltenos putraimus var pievienot maizes cepšanā – tie piešķirs patīkamu kraukšķi un saldenu piegaršu mīklai. Un tas vēl nav viss! Saldā gala ēdienu tēmu aizskarot, nevar nepieminēt putraimi ģeniālo pielietojumu kūkās un dažādos desertus. Pievieno to biezpiena sacepumam, lai iegūtu irdenumu masai, izmanto formas izbārstīšanai, cepot jebkuru biskvītkūku vai gatavo kūku, kuras pamatsastāvdaļa ir šie saulainās krāsas putraimi.

Cepta polenta ar tomātiem un cieto sieru

Foto: Shutterstock

Polenta daudzu ēdienkartē nepelnīti atstāta novārtā. Ja vēl neesi to ne reizi baudījis, šis pagatavošanas veids atspēkos zaudēto un ļaus to pilnībā iemīlēt.

Lasīt vairāk

Kukurūzas polenta ar zaļajiem pipariem un liellopa gaļu

Foto: Publicitātes foto

Jaunu garšu meklējumos piedāvājam izmēģināt šo recepti - kukurūzas polenta ar liellopa sirdi un zaļajiem pipariem. Vērts censties!

Lasīt vairāk

Sviestā sautētas sēnes ar polentu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Restorāna cienīga maltīte – sviestā sautētas sēnes, ar ķiršu tomātiem, kukurūzas miltu putru polentu un Parmezānu pikantumam. Maltīte būs garšām bagātīga un maiga. Pasniedz kā pamatēdienu pusdienās vai pirmo ēdienu bagātīgās vakariņās.

Lasīt vairāk

Veselīgā polentas pica ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Neparasta, garda un veselīga pica, kuras sastāvā nav ne kripatiņas "parasto" miltu. Tā vietā - itāļu vērtīgā putra polenta, kas papildināta ar gardiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Kukurūzas putras un tomātu uzkoda

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja ir vēlme viesus pārsteigt ar interesantu uzkodu, kas pagatavota no vienkāršām sastāvdaļām, tad šī būs īstā uzkoda. Kukurūzas putraimu putra jeb polenta būs lielisks pamats, uz kura izkārtot tomātus – rezultātā iegūsi ērti paņemamu gardumu.

Lasīt vairāk

Pienā vārīta kukurūzas putra

Foto: Shutterstock

Kukurūzas putra brokastīm vai launaga reizei.

Lasīt vairāk

Medainā citronu biskvītkūka bez glutēna

Foto: Vida Press

Mīksts biskvīts, kas piesūcināts ar medainu citronu sīrupu, un svaigas ogas kā punkts uz "i" - tāda ir šī kūka, izmēģini! Šī recepte piemērota arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesamība.

Lasīt vairāk

Kukurūzas jeb Saulītes putra

Foto: Shutterstock

Kukurūzas jeb Saulītes putra ar spēku un siltumu no saulītes īpaši labi paceļ omu drūmos, lietainos rītos.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!