Kafija – ļoti iecienīts dzēriens Latvijā, starp Baltijas valstīm mēs esam pirmajā vietā kafijas patēriņa ziņā. Lai pagatavotu augstas kvalitātes kafiju, jāievēro vairāki noteikumi un jāievēro pacietība. Garšīgas kafijas pagatavošana ir laikietilpīgs process. Vērtību un garšu kafijai sniedz ūdens tīrība, tīrs kafijas aparāts un dzirnaviņu izmērs.
"Lai pagatavotu gardu kafiju, ir no sirds jāpacenšas," stāsta kafiju tīkla "Save my day" barista Arta Upmale.
Ja kafija rūgta, tātad pupiņas ir pārgrauzdētas. Ja uz pupiņām ir pelējums vai citi defekti, tās grauzdē, līdz nepilnības izzūd. Tā rezultātā ražotājs tiek vaļā no pelējuma traipiem, bet kafija zaudē labo garšu, un dzēriens kļūst rūgts.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit