Mango ir izcils auglis – tas dievīgi garšo gan pats par sevi, gan salātos ar tomātiem un zaļumiem, to var pat grilēt, saldēt un no mīkstuma gatavot saldējumu, tāpat tā būs lieliska piedeva augļu kokteiļos, sangrijās un citos atspirdzinošos dzērienos. Ko darīt ar iegādāto mango, kas vēl nav gatavs ēšanai un kā to pienācīgi uzglabāt līdz notiesāšanas brīdim?
Mango ir ļoti dažādi – dzelteni, sarkani, zaļi un pat divkrāsaini, taču mizas krāsa nebūt nav noteicošais faktors, pēc kā izvēlēties gatavāko mango. Raugies, lai augli saspiežot, tas nedaudz padotos un nebūtu ciets kā krams. Ja spiežot augli mīkstums nav jūtams itin nemaz, visai iespējams, tam vajadzētu vēl nogatavoties. Negatavu mango būs grūti sagriezt, tas nepadosies mizošanai, tas nebūs sulīgs un daži pat teiks, ka tas garšo pēc skujām.
Viens no veidiem, kā mango ātrāk nogatavināt mājas apstākļos – liec to papīra maisiņā, aizloki to ciet un uzglabā istabas temperatūrā divas dienas. Šādi mango krietni ātrāk kļūs mīkstāks. Ja pa rokai nav papīra maisiņa, mango var uzglabāt arī tāpat istabas temperatūrā – arī tas palīdzēs auglim nogatavoties. Nevajadzētu augli glabāt tiešos saules staros. Zināms, ka citi augi var palīdzēt nogatavoties, piemēram, avokado ir ieteicams blakus nolikt ābolu, savukārt mango ieteicams blakus nolikt sīpolu vai banānu. Šajā kompānijā mango nogatavosies krietni ātrāk.