saldējums vasara saldējuma gatavošana
Foto: Shutterstock
Tie, kas kaut reizi būs metuši skepsi pie malas un centušies saldējumu pagatavot paši, zinās teikt, ka tas nav salīdzināms ar veikalā pirktajiem. Krēmīgs vaniļas saldējums, atsvaidzinošs jogurta vai atspirdzinošs ogu sorbets – pagatavot var jebkuru no tiem, taču kā tos saldētavā uzglabāt, ja vien to neapēd uzreiz vienā piegājienā?

Saldējuma gatavošana mājas apstākļos nudien nav liela māksla. Pat tad, ja mājās nav speciālā saldējuma mašīna, izdosies pagatavot krēmīgu saldējumu bez kristāla graudiņiem, ja ņemsi vērā šos padomus. Pagatavo saldējumu tā vairāk un noglabā saldētavā, lai īstajās dienās pamielotos ar pašgatavoto kārumu.

Ja veikalā iegādātais saldējums jau fasēts pienācīgā iesaiņojumā, kas aukstumā neplīst, saldējumam kūstot, nebojājas un ir viegls, parocīgs, tad gatavojot mājās, ne vienmēr pa rokai ir šādi trauki. Kādas alternatīvas? Ja zini, ka saldējumu gatavosi bieži, tad saglabā iepakojumus, piemēram, plastmasas kārbas, spainīšus, kastītes, kur bijuši cepumi u.c. trauki. Saldējuma uzglabāšanai visai labi derēs plastmasas kārbas produktu saldēšanai. Arī parastās pusdienu kārbas var noderēt, taču jāņem vērā, ka kontrastu dēļ plastmasa (ja nav paredzēta saldēšanai) var plaisāt aukstumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!