Saldējuma gatavošana mājas apstākļos nudien nav liela māksla. Pat tad, ja mājās nav speciālā saldējuma mašīna, izdosies pagatavot krēmīgu saldējumu bez kristāla graudiņiem, ja ņemsi vērā šos padomus. Pagatavo saldējumu tā vairāk un noglabā saldētavā, lai īstajās dienās pamielotos ar pašgatavoto kārumu.
Ja veikalā iegādātais saldējums jau fasēts pienācīgā iesaiņojumā, kas aukstumā neplīst, saldējumam kūstot, nebojājas un ir viegls, parocīgs, tad gatavojot mājās, ne vienmēr pa rokai ir šādi trauki. Kādas alternatīvas? Ja zini, ka saldējumu gatavosi bieži, tad saglabā iepakojumus, piemēram, plastmasas kārbas, spainīšus, kastītes, kur bijuši cepumi u.c. trauki. Saldējuma uzglabāšanai visai labi derēs plastmasas kārbas produktu saldēšanai. Arī parastās pusdienu kārbas var noderēt, taču jāņem vērā, ka kontrastu dēļ plastmasa (ja nav paredzēta saldēšanai) var plaisāt aukstumā.