cēzara salāti pusdienas
Foto: Shutterstock
Cēzara salāti, kas mūsdienās dažādās variācijās atrodami katra sevi cienoša restorāna ēdienkartē, esot radīti pavisam nejauši 1924. gada kādā jūlija vakarā Meksikas pilsētiņā Tihuanā, kad tolaik populārais "Cēzara restorāns" bijis pārpildīts ar klientiem. Arī virtuves krājumi bijuši krietni vien patukšoti, un salātus no produktu pārpalikumiem pagatavojis pats apķērīgais restorāna īpašnieks Cēzars Kordini. Viņš romiešu salātlapām pievienojis ļoti mīksti novārītas olas, mazliet rīvēta siera, olīveļļu, Vusteras mērci un grauzdētas maizes šķēlītes.

Tiek uzskatīts, ka viena no salātu panākumu un izcilās garšas atslēgām slēpjas tajā, ka Cēzara salātos romiešu salātlapas, kas ir tradicionāla šo salātu sastāvdaļa, netiek smalcinātas, bet gan atstātas veselas. Citas versijas par Cēzara salātu izcelsmi un klasisko recepti atradīsi te.

Lai vistas filejas gabali izceptos vienmērīgi, tos noteikti nepieciešams saplacināt. Izmanto gaļas āmuriņu, mīklas rulli vai citu cietu priekšmetu. Izdauzi vai nopresē vistas filejas tā, lai tās viscaur būtu vienmērīgā biezumā. Šādā veidā izvairīsies no tā, ka kāds vistas stūrītis var piedegt, vidus var būt jēls, vai otrādi – malas pārāk sausas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!