Kurš gan labāk spētu iemācīt gatavot īsteni latvisku sieru, ja ne pieredzējusī Inga Celma, kas diendienā z/s ''Celmi'' tos gatavo jau vairāk kā desmit gadus? Ar ķimenēm, zaļumiem, ķiplokiem, kaņepēm, sēkliņām un citām interesantām piedevām, turklāt namamāte apguvusi arī latviešiem salīdzinoši svešu sieru gatavošanu, piemēram, suluguni, mocarella un pat rikotu. Taču šoreiz pie pieredzējušās siera meistares devāmies apgūt recepti, kas būtu pa spēkam katram Līgo svētku gaidās.
Pirms ķeramies klāt pie praktiskā darba, sieru pazinēja rūpīgi izskaidro – kas ir kas, lai nav nekādu pārpratumu. Sieri mēdz būt ļoti dažādi, un arī tie sieri, ko ierasts pasniegt Līgo svētkos, mēdz būt dažādi pagatavoti. Klasiskais Jāņu siers ar ķimenēm, ko parasti kā obligāto ciemakukuli vedam uz svētku norises vietu, tiek gatavoti no biezpiena un olām, tāpēc tie ir stingri, blīvi, savukārt svaigpiena siers, ko vairāk piekopj gatavot pati Inga, ir bez olām, tāpēc tie ir mīkstāki un dažādāk pielietojami ēdienu gatavošanā.