medus kūka ēdiens svētki
Foto: Shutterstock
Medus kūkas recepte esot radusies vairāk kā pirms 200 gadiem, kad kāds pavārs izgudrojis šo izcili gardo desertu kā īpašu pārsteigumu imperatora Aleksandra I mīļotajai sievai. Diemžēl pavāra vārds ar laiku ir nogrimis nebūtībā, savukārt viņa veikums – medains biskvīts –, kas kārtu pa kārtai mijās ar maigu skābā krējuma krēmu, ir iemantojis pasaules slavu. Noskaidrosim, kā tad pareizi gatavojama gardā medus kūka.

Ne vienai vien saimniecei pūrā ir sava īpašā medus kūkas recepte, kas mantota no mammas vai pat vecmāmiņas, jo visiem taču ir zināms, ka pašceptas kūkas garšo daudz labāk par veikalā nopērkamajām, turklāt nav mazsvarīgs arī tas fakts, ka mājas darinājumiem netiek pievienoti garšas pastiprinātāji, mākslīgās krāsvielas, konservanti un citas nevēlamas piedevas. Ja medus torti gatavosi no kvalitatīvām sastāvdaļām, tā arī bez dažādiem garšas uzlabotājiem garšos vienkārši pasakaini.

Lai pagatavotu medus kūkas mīklu, tev būs nepieciešams nedaudz medus, olas, cukurs, sviests (to nebūtu ieteicams aizstāt ar margarīnu), milti un cepamais pulveris, skaidro portāls "Edimdoma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!