pīrādziņi pīrāgi svētki
Foto: Shutterstock
Kā bez liekām klapatām pagatavot rauga mīklu, kas nav ilgi jāmīca un stundām ilgi jāraudzē? Ko iesākt, lai pīrāgiem nevērtos vaļā sāni? Kā zināt, ka mīkla ir uzrūgusi? Kā pagatavot mutē kūstošu un sulīgu pildījumu? Tie ir jautājumi, kas Jāņu dienas gaidās nodarbina ne vienas vien čaklās saimnieces prātu. Mums pūrā ir vesels lērums padomu, kas palīdzēs, cepot pīrāgus un speķa raušus, izvairīties no iesācēju kļūdām.

Iesākumā ņem vērā, ka uzrūgusi mīkla palielināsies apjomā pat 2,5–3 reizes, tāpēc jau sākumā izvēlies piemērota lieluma trauku. Ja tev mājās nav silta mūrīša un uz radiatoriem bļodu nevar uzlikt, vari mīklu raudzēt cepeškrāsnī: to uzsildi līdz +40°C, izslēdz un ieliec bļodu ar mīklu – cepeškrāsns atdziest ļoti lēnu, tādēļ siltuma pietiks, lai rauga sēnes un pienskābās baktērijas varētu paveikt savu darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!