salāti svētki ēdiens granātābola sēkliņas
Foto: Shutterstock
Jau pēc pāris dienām būs klāt vasaras gaidītākie svētki – vasaras saulgrieži. Un, kas gan tie par svētkiem, ja galdā, līdzās grilētai gaļai, plātsmaizei un pīrāgiem, netiek celti arī kādi salāti? Turklāt tiem jābūt ne vien garšīgiem, bet vēlams – arī neparasti noformētiem, lai viesiem bez vārdiem būtu skaidrs, ka saimniece ir apveltīta gan ar kulināro talantu, gan īpašu izdomu.

Ir vairāki veidi, kā salātus var glīti izdekorēt, nepieliekot īpašas pūles. Ceriņu ziedi, kas veidoti no cieti vārītu olu baltumiem, izskatās ļoti efektīgi, turklāt šis salātu dekorēšanas veids ir arī gana vienkāršs. Tev cieti jānovāra olas, jānoloba tās un olu baltumi jāatdala no dzeltenumiem. Tad olu baltumus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, daļu no tiem liec citā trauciņā, pārlej ar 1–2 ēdamkarotēm biešu sulas vai biešu marinādes un samaisi, līdz olu baltumi iekrāsojušies maigi rozā krāsā. Tad uz sālātiem, kuru virskārta pārkaisīta ar rīveta siera un rīvētu olu dzeltenumu maisījumu, veido improvizētus ceriņu ziedus, kā lapas izmantojot pētersīļu vai seleriju zariņus.

Šādi vari dekorēt, piemēram, Valmieras salātus (recepte – te), klasiskos burkānu–siera salātus (recepte – te), garšīgos vistas–ananasu salātus (recepte–te), kā arī jebkurus citus salātus, kuros iederēsies siers un olas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!