jaunie kartupeļi ēdiens
Foto: DELFI
Jaunie kartupeļi ir vienkāršs, bet ļoti iecienīts un garšīgs vasaras paēdiens, ko var pasniegt gan kā patstāvīgu maltīti, gan kā gardu piedevu dažādiem gaļas un zivju ēdieniem. Tā kā jauno tupeņu sezona ir īsa, tad tā jāsteidz izbaudīt "uz pilnu klapi", jo šobrīd tirgū jau parādījušies pirmie sezonas bumbuļi, galvenokārt, protams, ievestie, taču ir saņemtas priecīgas ziņas, ka iespējams iegādāties arī pašmāju zemnieku ievākto jauno ražu. Tagad atliek tikai noskaidrot, kā jaunos kartupeļus uzvārīt divtik ātri un ar kādām gardām piedevām pasniegt.

Iesākumā jāizvēlas vienas šķirnes nelieli vai vidēja lieluma kartupeļi. Jānoskalo un rūpīgi jānoberž plānā jauno tupeņu miziņa ar trauku mazgājamās švammes aso pusi. Tad kartupeļus ieslidini verdošā ūdenī, bet, ja gribi paātrināt vārīšanas procesu, liec kartupeļu bumbuļus katliņā un pārlej ar elektriskajā tējkannā ieriekš uzkarsētu ūdeni. Nepārspīlē ar ūdens daudzumu – tam jāpārklāj kartupeļus tikai par pirksta tiesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!