maskarpone deserts ogas ēdiens
Foto: Shutterstock
Samtaini maigais un krēmīgais maskarpones siers ir daudzu gardu desertu, piemēram, tiramisu, saldējuma, siera kūku un dažādu saldo kārtojumu galvenā sastāvdaļa. Maskarpone ir arī viens no treknākajiem sieriem, jo tā sastāvā var būt pat 75 procenti tauku, tādēļ garša līdzinās biezam putukrējumam. Protams, maskarponi var nopirkt teju jebkurā veikalā, tomēr šis siers ir salīdzinoši dārgs, turklāt mājās gatavotas, svaigas maskarpones garša būs nesalīdzināmi labāka. Šī recepte noteikti ir izmēģināšanas vērta - it īpaši tādēļ, ka aizņems vien 10 minūtes laika.

Lai mājās pagatavotu maskarponi, tev būs nepieciešamas vien divas sastāvdaļas:

  • 500 ml saldā krējuma;
  • 1 ĒK citronu sulas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!