Lai mājās pagatavotu maskarponi, tev būs nepieciešamas vien divas sastāvdaļas:
- 500 ml saldā krējuma;
- 1 ĒK citronu sulas.
Katliņā lej saldo krējumu un uz mazas liesmas karsē, līdz tas sasniedz 80 grādu temperatūru un sāk nedaudz burbuļot.
Nepārsniedzot šo temperatūru, turpini karsēt saldo krējumu aptuveni trīs minūtes, tad iemaisi citronu sulu un, ik pa laikam apmaisot, vāri vēl 3 minūtes.
Noņem katliņu no uguns un atdzesē virumu līdz istabas temperatūrai – tas tev aizņems aptuveni pusstundu.
Sietiņā ieliec pārlocītu marli vai citu pietiekoši lielu tīra auduma drāniņu un nokās lieko šķidrumu.
Ja vēlies, lai maskarpone ir biezāka un krēmīgāka, marlītē iesieto sieru liec uz nakti ledusskapī, iekarinot virs kāda trauka, lai notecinātu lieko šķidrumu.
Starp citu, tieši maskarpones krēms visbiežāk tiek izmantots, lai piešķirtu īpaši lielisku garšu vienkārši pagatavojamajām burkānkūkām. Te atradīsi septiņas izmēģināšanas vērtas receptes.
Lai labi garšo!