ēdiens pikniks
Foto: Shutterstock
Vasara ir tas laiks, kad beidzot baudām siltos (šobrīd gan vēl ļoti nosacīti) vakarus savu draugu un ģimenes lokā, apvienojot labu sabiedrību ar gardu ēdienu. Bieži vien ēdiena baudīšana šādos mielošanās pasākumos pie dabas krūts pārvēršas nudien par kārtīgu ēdiena likvidēšanu, un tā kā pikniku ir ne mazums, vaicājām uztura speciālistei Lizetei Pugai padomu, kā plānot šīs maltītes un ar ko aizstāt mazāk veselīgos našķus, lai sev nenodarītu skādi.

Gaļas izvēle


Izvēloties gaļu, Puga iesaka variēt ar dažādiem veidiem – iegādājoties kā putna, tā arī ierasto cūkgaļu, gan kādu ekskluzīvāku gaļas gabaliņu kā, piemēram, jēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!