nektarīni augļi
Foto: Shutterstock
Lai arī mūsu augļu dārzos persiki un nektarīni ir liels retums, nevarētu teikt, ka tirgus plačos un lielveikalos nevar atrast sulīgos augļus, kas jūlijā un augustā nobriest siltākās zemēs. Kā nopirkt tos gardākos un nevilties, ka vidus tomēr vēl ir ciets? Un kā iegūt glītas daiviņas, līdz ar kauliņu neizmetot daļu sulīgā augļa mīkstuma?

Persiki un nektarīni, augļu nodaļās gozējoties, izskatās gana līdzīgi. Atšķirības pazīme ir augļa miziņa – ja nektarīniem tā ir gluda un spīdīga, tad persikiem mīksta un pūkaina. Savukārt garšas ziņā nektarīni būs nedaudz skābāki, bet persikiem raksturīgas medainas garšas nianses.

Pievērs uzmanību krāsai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!