gaileņu mērce vasaras garša
Foto: Shutterstock
Katrai sezonai ir savi labumi un šobrīd savu kulmināciju piedzīvo gailenes. Ja vēl neesi atēdies gaileņu mērci un labprāt pamēģinātu ko jaunu sātīgā viruma gatavošanā, aizlienē kādu no priekšlikumiem.

Taisnība vien būs tiem, kas uzskata, ka gaileņu mērci grūti sabojāt. Tieši tā – to var tikai uzlabot vēl gardāku. Nemainīga klasika ir sviestā apceptas gailenes, pēc tam dāsni pārlietas ar saldo krējumu un vārītas, līdz mērce sabiezē. Vieni pievieno miltus, citi iztiek bez tā, vēl kāds aizvieto saldo krējumu ar skābo. Starp citu, kas nav pamēģinājuši, noteikti to izdara, jo skābais krējums mērcei piešķir patīkamu skābumu, turklāt mērce sanāk tumīgāka. Bagātīgākam rezultātam pirms sēnēm uz pannas var apcept caurspīdīgus sīpolu gabaliņus – ļoti labi derēs Šalotes un sarkanie sīpoli, kam ir izteikti maiga garša. Sīpolu vietā var droši izmantot arī purava balto daļu – arī šāda atkāpe no ierastā var pamainīt jau klasisko mērces gatavošanas pieeju.

Eksperimentētāji arī šajā ēdienā var nesmādēt kokosriekstu pienu – mērce sanāks tikpat sātīga, taču garšos pavisam citādāk. Eksotiskāk un krēmīgāk. Savukārt tie, kas skaita kalorijas, trekno krējumu vietā var mērci gatavot no bezpiedevu jogurta, tikai tādā gadījumā mērce jākarsē līdz pirmajam burbulim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!