Padoms no ''Tasty'' pūra lādes par ķiršu stingrumu un sulīgumu – ne vienmēr uzreiz pēc lasīšanas vai ogu iegādes tiekam pie to baudīšanas, tāpēc reizēm gadās, ka pēc dažu dienu glabāšanās ledusskapī tās šķiet nedaudz apvītušas un jau mīkstas. Visai labi šo var labot, noskalojot un peldinot ķiršus ledus aukstā ūdenī. Vai tie būtu saldie vai skābie ķirši, visi kā viens jau pēc 10 minūšu mērcēšanas paliks atkal stingri un sulīgi. Lai ogas ilgāk saglabātos svaigas, nožāvē tās caurdurī vai izliec uz papīra salvetēm apžūt, un tikai tad liec uz servējamā trauka.
Ja esi nolēmis no ogām ko gatavot, piemēram, ķiršu pīrāgu vai ievārījumu konservējumu papildināšanai, aktuāls jautājums noteikti ir par parocīgāko kauliņu izņemšanas veidu. Šajā sakarā ir pat vairāki paņēmieni. Visai populāra metode, kas palīdz izvairīties no lielas ķiršu sulas šļakstīšanās, ir ar pudeli un irbulīša palīdzību, ko var iepazīt šajā padomrakstā. Taču bez tā veikalos iegādājamais ķiršu kauliņu izspiedējs būs labs sabiedrotais. Starp citu, daudzi nemaz nezina, ka veco laiku ķiploku spiedēm (skatīt attēlu zemāk) arī ir papildinājums riekstu čaulu pārlaušanai un ķiršu kauliņu izņemšanai. Tiem tad nemaz nevajag atsevišķi iegādāties ķiršu kauliņu izspiedēju.