shutterstock_348101894
Foto: Shutterstock
Tā jau nu nebūs vasara, ja ne reizi nenobaudīs sulīgo arbūzu, kuru ēdot, viena liela ķēpa vien sanāk, gan sagriežot, gan pēc tam notiesājot to, taču saldā garša visu attaisno. Ja līdz šim vēl neesi atklājis pazīmes, kas garantē sulīgu un saldu arbūzu, palūko šos tautas ieteikumus.

Sulīga arbūza meklējumi nav gluži laimes spēle. Ir virkne pazīmju, kas liecina – arbūzs ir gana nogatavojies vai tas tomēr pārlieku agri atvests tirgošanai. Palūkojot pieredzes padomus ''Cālis'' forumā, pavīd jau kaut kad dzirdēti paņēmieni, gan pavisam kas jauns gatavā arbūza meklējumiem.

Arbūza novērojumi atšķiras pēc tā, vai meklē veselu ogu vai jau sagrieztu uz pusēm, vai vēl mazākos gabalos. Ja sagrieztu arbūzu var labāk pasmaržot, tam redz mīkstumu – vai tas ir miltains vai sulīgs, taču veselai ogai to noteikt pagrūti, un nākas izmantot citas metodes. Runājot par to, kādu arbūzu pirkt labāk – sagrieztu vai vēl veselu, pavīd dažādi viedokļi, bet dzirdēts, ka labāk tomēr izvēlēties vēl nesagrieztos arbūzus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!