Sulīga arbūza meklējumi nav gluži laimes spēle. Ir virkne pazīmju, kas liecina – arbūzs ir gana nogatavojies vai tas tomēr pārlieku agri atvests tirgošanai. Palūkojot pieredzes padomus ''Cālis'' forumā, pavīd jau kaut kad dzirdēti paņēmieni, gan pavisam kas jauns gatavā arbūza meklējumiem.
Arbūza novērojumi atšķiras pēc tā, vai meklē veselu ogu vai jau sagrieztu uz pusēm, vai vēl mazākos gabalos. Ja sagrieztu arbūzu var labāk pasmaržot, tam redz mīkstumu – vai tas ir miltains vai sulīgs, taču veselai ogai to noteikt pagrūti, un nākas izmantot citas metodes. Runājot par to, kādu arbūzu pirkt labāk – sagrieztu vai vēl veselu, pavīd dažādi viedokļi, bet dzirdēts, ka labāk tomēr izvēlēties vēl nesagrieztos arbūzus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit