konservēti tomāti paprika
Foto: Shutterstock
Lečo ir viena no populārākajām un arī gardākajām uzkodām, kuras izcelsme ir meklējama Ungārijā. Šķiet, ka lečo garša lielākajai daļai no mums ir pazīstama jau kopš bērnības, jo jau tolaik veikalos varēja iegādāties burciņās pildītas sulīgas paprikas strēmelītes saldskābā, aromātiskā tomātu mērcē. Kas to reizi pagaršojis, noteikti piekritīs, ka ir vērts iemācīties lečo pagatavot mājas apstākļos, jo vasarā to var baudīt kā vieglu, sulīgu pamatēdienu, bet, ieburkojot rudens un ziemas krājumiem, izmantot kā piedevu dažādiem gaļas, graudaugu un dārzeņu ēdieniem.

Portālos "Jedimdoma" un "Coocook.me" smēlāmies idejas, kā mājas apstākļos pagatavot nevainojami gardu lečo, kas iepriecinās gan pašu gatavotāju, gan arī ciemiņus ar sulīgu garšu un apetīti rosinošu aromātu.

Teju visi zina, ka lečo dzimtene ir Ungārija, bet mūsdienās šī uzkoda ir iemantojusi popularitāti gandrīz visā Eiropā. Tradicionāli lečo gatavo no dārzeņiem, bet neeksistē viena konkrēta īstā un pareizā recepte. Šajā ziņā lečo ir līdzība franču virtuves klasiku – ratatuju, kas arī tiek gatavots dažādos veidos un no dažādiem dārzeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!