Iebiezinātais piens metāliskā bundžiņā, vai, vēl labāk, – vārīts iebiezinātais piens, ir daudzu iecienīts kārums, ko bērnībā mēdzām karotēm leksēt pa taisno no bundžiņas. Izrādās, ka ir arī dažādi citi veidi, kā varam izmantot šo garšīgo produktu dzīves saldināšanai. Piemēram, pagatavojot dažādus apetītlīgus saldos krēmus, ko ziest starp tortes kārtām, pildīt smilšu mīklas groziņos, devīgā kārtā uzklāt ruletes biskvītam, izmantot kēksiņu dekorēšanai vai eklēru pildījumam.
Iepazīsties ar kulinārijas portāla "Notefood" kārdinošajiem ieteikumiem, kā izmantot iebiezināto pienu dažādu saldo krēmu pagatavošanai.
Klasisks sviesta krēms ar iebiezināto pienu
Lai pagatavotu šo krēmu, tev būs nepieciešami šādi produkti:
- 250 g sviesta;
- 1 glāze iebiezinātā piena;
- 1 ĒK vaniļas cukura
Sviests laicīgi jāizņem no ledusskapja, lai tas būtu istabas temperatūrā. Sviestu liek bļodā, pievieno vaniļas cukuru un puto, līdz sviests kļūst gaišs un gaisīgs. Tad pakāpeniski, pa porcijām, pievieno un iekuļ masā iebiezināto pienu.
Noderīgi ieteikumi:
- Ja pievienosi krēmam ēdamkaroti konjaka, tas iegūs patīkamu valriekstu piegaršu;
- Ēdamkarote citronu sulas sabalansēs krēma saldumu;
- Lai krēms iegūtu patīkamu augļu garšu, pievieno tam sablendētu banānu un iekul masā;
- Pievienojot krēmam pāris ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu un pāris ēdamkarotes sausā piena maisījuma, krēms iegūs eksotisku garšas noti, kas līdzināsies "Bounty" batoniņiem;
- Kafijas krēmu iegūsi, pievienojot krēmam tējkaroti šķīstošās kafijas pulvera;
- Krēma iekrāsošanai vari izmantot pārtikas krāsvielas.
Lasi tālāk un uzzini, kādus krēmus tortēm, ruletēm un citiem saldajiem kārumiem vari pagatavot, izmantojot iebiezināto pienu.
Liess biezpiena krēms ar iebiezināto pienu
Lai pagatavotu šo krēmu, tev būs nepieciešami šādi produkti:
- 1 paciņa liesa biezpiena;
- 1/2 bundža iebiezinātā piena;
- 1/2 glāze pūdercukura.
Biezpienu divas reizes iztrin caur sietu. Tad pievieno pārējās sastāvdaļas un kuļ, līdz iegūta viendabīga masa.
Šokolādes krēms ar rumu un iebiezināto pienu
Lai pagatavotu gardu šokolādes krēmu ar kakao un ruma piedevu, tev būs nepieciešami šādi produkti:
- 150 g sviesta;
- 3 ĒK pūdercukura;
- 3 ĒK iebiezinātā piena;
- 3 ĒK nesaldināta kako pulvera;
- 1 ĒK ruma.
Mīkstu sviestu saputo, līdz tas ir gaišs un gaisīgs. Pievieno pūdercukuru, iebiezināto pienu, rumu un turpina kult, līdz iegūts viendabīgas konsistences krēms. Kā pēdējo pievieno un iemaisa kakao pulveri, kuļot, līdz krēms ir zīdaini spīdīgs.
Citronu-skābā krējuma krēms ar iebiezināto pienu
Lai pagatavotu krēmu ar citronu garšu, tev būs nepieciešami šādi produkti:
- 1 bundža iebiezinātā piena;
- 400 g trekna skābā krējuma;
- 1 citrona miziņa un sula.
Krējumam pievieno iebiezināto pienu un maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno 2 ĒK citronu sulas, uz smalkās rīves sarīvētu citrona miziņu pēc garšas un iemaisa krēmā.
Ja krēmam pievienosi augļus, ogas un rīvētu šokolādi, vari pasniegt to kā desertu, bet, sasaldējot šo krēmu, varēsi baudīt gardu mājas saldējumu ar patīkami citronīgu garšu.
Olu krēms ar iebiezināto pienu
Lai pagatavotu maigu olu krēmu ar iebiezināto pienu, tev būs nepieciešami šādi produkti:
- 300 g sviesta;
- 200 g iebiezinātā piena;
- 2 olu dzeltenumi;
- vanilīns – pēc garšas.
Mīkstu sviestu saputo, līdz tas kļūst gaišs un gaisīgs. Pa vienam pievieno un rūpīgi iekuļ olu dzeltenumus. Tad pievieno iebiezināto pienu, vanilīnu un turpina kult, līdz iegūta viendabīga masa.
Putukrējuma krēms ar iebiezināto pienu
Lai pagatavotu gaisīgu putukrējuma krēmu ar iebiezināto pienu, tev būs nepieciešami šādi produkti:
- 1 bundža iebiezinātā piena;
- 500 ml trekna saldā krējuma.
Sāc kult saldo krējumu, kad tas sāk kļūt biezāks, pamazām pievieno un iekul iebiezināto pienu, līdz iegūtas stingras, gaisīgas putas. Šis krēms būs mazāk trekns kā sviesta krēms, un tam ir maigāka konsistence.
Krēms no vārīta iebiezinātā piena
Lai pagatavotu krēmu no vārīta iebiezinātā piena, tev būs nepieciešami šādi produkti:
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena;
- 200 g sviesta.
- Nesaldināts kakao pulveris, kapāti rieksti vai vanilīns – pēc ieskatiem.
Iebiezināto pienu karsta ūdens peldē uzsildi, lai tas kļūtu šķidrāks. Mīkstu sviestu sakul, līdz tas ir gaišs un gaisīgs, tad tam pakāpeniski pievieno un iekul vārītu iebiezināto pienu. Ja vēlies, beigās vari pievienot krēmam arī kapātus riekstus, kakao vai citas piedevas.