sirsdmīļais dārgais sviests
Foto: Shutterstock
Šobrīd, kad sviesta cenas sasniegušas galvu reibinošus augstumus, jāizdara izvēle: kult to pašrocīgi, doties lētāka produkta meklējumos uz kaimiņvalstīm vai kritiski pārskatīt savus gatavošanas ieradumus, cenšoties samazināt sviesta patēriņu. Lai izvēlēties būtu vieglāk par vieglu, iepazīsties ar mūsu noderīgajiem ieteikumiem.

Atbilstoši Latvijas Tirgotāju asociācijas datiem, vidējā sviesta cena 2016. gada martā Latvijā bija 7,9 eiro kilogramā, 2017. gada martā – 8,55 eiro kilogramā, bet augustā tā sasniedza 13,1 eiro kilogramā.

Ja Latvijā šobrīd 180-200 gramus smagas sviesta paciņas cena var sasniegt un pat pārsniegt 2 eiro robežu, tad Lietuvā tāda pat paciņa maksā vismaz 50-70 centus lētāk. Un, ja palaimējas "notrāpīt" uz akciju, tad, ak, tavu laimi, var tikt pie "dzeltenā zelta" paciņas, kas maksā vien 99 centus – brīvdienu izbraukumā uz kaimiņvalsti novērojusi "Delfi" sociālo tīklu redaktore Andra Čudare.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!