Foto: Privātais ahīvs/Shutterstock kolāža
Kabaču sezona jābauda pilnu krūti, un viens no vienkāršākajiem un, būsim godīgi, arī gardākajiem veidiem, kā tos pagatavot, ir izcept kraukšķīgā panējumā. Taču kabacis ir visai cimperlīgs cepšanā, jo reizēm tas atdalās no panējuma, citreiz ripiņas saplok un vēl dažos gadījumos panējums izskatās kārdinoši, bet vidusdaļā tas garšo visai svaigs. Kādi tad ir kabaču cepšanas noslēpumi?

Veidi, kā izcept kabaci, ir ļoti dažādi, taču jebkurā variantā jādomā par to, kā panākt, lai tas nesulo, satur ap sevi panējumu un tanī pat laikā vidū ir gana izcepies. Viens no veidiem, kā es pati esmu iecienījusi izcep kabaci – nogriezt galus, pārgriezt uz pusēm, izgrebt lielākās sēklas un tad katru pusīti vēlreiz gareniski pārgriezt. Iegūtās strēmeles sagriez divās vai trīs daļās, atkarībā no kabača lieluma. Iegūsi palielus gabalus, bet nedaudz apgriežot ieliektās malas, tad apviļājot miltos, olā vairākkārt, tie izcepsies pat ļoti kārdinoši. Šādā veidā kabača gabali ir pietiekami biezi, lai cepšanas laikā nesaplaktu un katrs gabals nesadalītos vairākos mazākos.

Kabaču sagatavošana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!