saldēti tomāti
Foto: Shutterstock
Tagad, kad tomātu pieejami pārpārēm, grūti iedomāties, kā ir tad, kad svaigu tomātu nav pa rokai. Gribot negribot šāds brīdis pienāks, tāpēc ''Tasty'' ierosina sulīgos tomātus sasaldēt. Turklāt, iepazīstoties ar ''Cālis'' foruma aktīvistu pieredzi, var teikt, ka ir pat dažādas metodes, kā to izdarīt. Galu galā, ja konservējumu plaukti jau pilni, jāizmanto vēl iespēja vasaras dārza labumus noglabāt arī saldētavā!

Par to, kā tomātus izmantot dažādās mērcēs, ziemas salātos un citos interesantos konservējumos, plašāk var lasīt šeit, kur netrūkst arī konkrētu recepšu. Starp citu, vēl viens radošs veids tomātu saglabāšanai vēlākam laikam – kaltēšana cepeškrāsnī. Iegūsi sulīgus, gardus tomātus, gluži kā saulē kaltētos.

Taču šoreiz apkopojām pieredzes stāstus un dažādās pieejas tomātu saldēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!