Maize ir viens no tiem produktiem, kas ir neatņemams pirkums teju katrā veikala apmeklējuma reizē, tomēr mājās cepts klaipiņš – tā jau ir pavisam cita vērtība. Protams, var izcept klasisko piena baltmaizi, rudzu maizi vai saldskābmaizi, taču vēl interesantāku rezultātu gūsi, ja pievienosi kādu interesantu garšvielu vai sastāvdaļu.
Miltu dažādība
Pašiem mājās izcept maizi – tas varētu kļūt par ļoti tīkamu ieradumu, bet, lai garša nekļūtu vienmuļa, variē ar dažādām sastāvdaļām. Piemēram, sēkliņas vai rieksti pat ļoti mainīs ierastā klaipiņa garšu. Daļu kviešu miltu var aizstāt ar riekstu miltiem, un arī ar to jau būs gana. Nesmādē arī zirņu, griķu, auzu miltus. Kaut nedaudz pievienoti, tie tomēr mainīs maizes klaipiņa konsistenci un arī garšu, un kāpēc gan nepamēģināt dažādot ierasto ar kaut ko jaunu?