Foto: Shutterstock
Krēmīgs un teju vai mutē kūstošs olu kultenis ir neticami vienkārši pagatavojams un gards ēdiens – īsts glābējs reizēs, kad zibenīgi jāsarūpē sātīga maltīte. Kaut šķiet, ka nav nekā vienkāršāka par olu kulteņa gatavošanu un tas izdosies pat iesācējam, tomēr, lai to pagatavotu patiesi zīdainu un gaisīgu, ir jāzina šādi tādi knifi. Pretējā gadījumā iegūsi gumijotu vai pārlieku ūdeņainu olu masu, kas nebūt nerosinās apetīti.

Portāla "Purewow" speciālisti ir atklājuši knifu, kuru pielietojot, kultenis vienmēr izdosies nevainojami čagans.

Kas jādara: Ierastā piena vietā nākamreiz pievieno sakultajām olām nedaudz gāzēta ūdens – dzirkstošo burbulīšu vērpetes tev palīdzēs pagatavot maigāko un gaisīgāko kulteni, kāds jebkad baudīts.

Kāpēc tas darbojas: Sakultajām olām ielīstot pannā, karstums liek gāzētā ūdens burbuļiem izplesties, tādējādi "uzputojot" olu masu. Un, tā kā gāzētajam ūdenim nav ne garšas, ne krāsas, ne aromāta, viss, kas paliek pāri, ir šķīvis ar perfektu olu kulteni. Lai dzīvo zinātne!

Kā tas darāms: Lai izvilinātu no brokastu baudītājiem vētrainas ovācijas, pievieno apmēram vienu ēdamkaroti gāzēta ūdens uz divām iepriekš sakultām olām. Tad turpini kult tās, kā ierasts, līdz masa ir viendabīga un gatava cepšanai. Un, jā, labāk izvēlies gāzēto ūdeni bez garšas, ja vien, protams, nevēlies nobaudīt olas ar aveņu-laima garšu.

Šo vienkāršo paņēmienu vari izmantot, arī cepot omleti.

Lai labi garšo!

Olu kultenis ar gailenēm

Foto: Shutterstock

Vienkārša un ļoti garda brokastu vai vēlo brokastu maltīte sēņu sezonai – olu kultenis ar gailenēm.

Lasīt vairāk

Olu kultenis ar kūpinātu lasi, pasniegts uz grauzdiņa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.

Lasīt vairāk

Olu kultenis ar čorizo desu

Foto: Shutterstock

Ātrām un sātīgām brokastīm – olu kultenis ar čorizo desas gabaliņiem. Tā kā desas gabaliņi ir pietiekami sāļi, sāli kultenim vari nepievienot.

Lasīt vairāk

Asais olu kultenis Taizemes gaumē

Foto: Vida Press

Maigam un gaisīgam olu kultenim, izrādās, ļoti labi piestāv asais čili! Ja vēlies vēl austrumnieciskāku garšu, pievieno kultenim eksotisko garšvielu plauktos atrodamo Zivju mērci vai kādu Thai mērci.

Lasīt vairāk

Sātīgais olu kultenis

Baudot atvaļinājumu un pavadot daudz ēdienreižu ārpus savas virtuves, vienā no savām mīļākajām kafejnīcām notiesāju sviestmaizi, kas kalpoja par iedvesmu šai receptei - olas ar spinātiem, sarkano sīpolu, krēmsieru un žāvētu lasi. Sātīgā kulteņa pagatavošana ir ļoti vienkārša un tā ir ideāli piemērota maltīte pirmajām vēsajām rudens dienām.

Lasīt vairāk

Olu kulteņa karstmaize 'Gaisīgais ziediņš'

Ik pa laikam ir tādas īpašas dienas, kad brokastīs vēlamies ko īpašu un neparastu, bet tajā pašā laikā ne pārāk ekstravagantu. Lūk, ideja - olu kultenis, kas pagatavots kā mākslinieciski gaisīgs zieds!

Lasīt vairāk

Olu kultenis ar pienu

Foto: Shutterstock

Ikdienas rīta brokastīm - olu kultenis ar pienu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!