Sirmā un Dreibanta kafejnīcas atklāšana - 71
Foto: DELFI
Kas gan būtu rudens sezona bez karaliskajām baravikām, spilgtajām bērzlapēm un graciozajām rudmiesēm? Gluži kā jūnijā atēdamies tikko plūktas zemenes, šai sezonai ir savi labumi – sēnes. Lai gatavošanas prieku nenomāktu roku smērēšana un ķēpīgā tīrīšana, noderēs daži šefpavāra un "Rimi" gardēža Mārtiņa Sirmā priekšlikumi.

Kurš gan nav pieredzējis, ka pēc cītīgas sēņu tīrīšanas pirksti paliek tik melni, it kā būtu zemi aruši? Šādās reizēs atceries – citronskābe vai šķēle citrona būs labākais draugs! Ieberzē slapjās rokās citronskābi (tikai neuzber uz brūces!) vai iesmērē plaukstas ar citrona šķēli, kādu brīdi paturi un tad noskalo. Skābe itin veikli palīdzēs nomazgāt netīrumus. Savukārt sēņu tīrīšanai var izmantot speciāli šim nolūkam atvēlētu zobu birstīti. Smalkie sari ideāli noslaucīs pielipušos gružus, un nemaz neradīsies vajadzība sēnes mazgāt. Atceries, ka sēnes vislabāk tīrīt tanī pašā dienā, kad salasītas. Jo uz vēlāku laiku atliksi šo darbiņu, jo vairāk sēnes bojāsies.

Kā sēnes pagatavot mazāk ierastos veidos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!