kartupeļu biezputra
Foto: Shutterstock
Kartupeļus par otro maizīti dēvē ne vien Latvijā, bet arī daudzās citās pasaules valstīs. Un ne bez iemesla, jo pēc skata necilais tupenis ir lēts, garšīgs un visiem pieejams produkts, no kā iespējams pagatavot neskaitāmi daudz un dažādu sātīgu ēdienu. Viens no vienkāršākajiem, bet garšīgākajiem kartupeļu ēdieniem ir maiga, krēmīga un čagana kartupeļu biezputra. To var izmantot ne vien kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem, bet arī ierādīt goda vietu uz galda, papildinot ar dažādiem labumiem. Šoreiz atklāsim tev tiešām garšīgas kartupeļu biezputras gatavošanas un pasniegšanas noslēpumus.

Lai pagatavotu garšīgu ēdienu, ir nepieciešami kvalitatīvi produkti – tas nu ir neapstrīdams fakts. Kartupeļu biezputrai ieteicams izvēlēties tieši miltaino šķirņu kartupeļus.

Lai noteiktu, vai kartupelis ir miltains, nepieciešams pārgriezt svaigu kartupeli uz pusēm. Tad abas kartupeļa pusītes jāberzē vienu pret otru un jāvēro, kas notiek – ja tās salīp kopā un, berzējot gar malām, veidojas putas, kartupelis ir miltains. Bet, ja kartupeļa pusītes paberzējot un paspiežot, no tām izdalās vien ūdens – kartupeļis ir pārlieku ūdeņains, lai no tā gatavotu biezputru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!