eklēri, plaucētā mīkla, šokolādes mērce, saldais ēdiens, deserts, smalkmaizīte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kausēta šokolāde daudzos desertos ir kā punktiņš uz "i", kas pat visvienkāršākās pankūkas vai saldējuma bumbu pārvērš kulinārā meistardarbā. Kausējot šokolādi, jārīkojas uzmanīgi, jo to ir ļoti viegli sabojāt, ja karstums ir pārāk liels. Tad krēmīgi vijīgas mērces vietā iegūsi graudainu, biezu masu, kuru būs grūti vai pat neiespējami izmantot iecerētajam mērķim. Uzzini pāris vienkāršus knifus, kas jāņem vērā, lai izvairītos no šādas likstas.

Šokolādes kausēšanai ir vairāki paņēmieni: kausēšana ūdens peldē, mikroviļņu krāsnī un aplejot šokolādi ar karstu saldo krējumu vai pienu.

Pirms kausēšanas šokolāde jāsalauž mazākos gabaliņos. Ja vēlies sev aiztaupīt šo garšīgo nodarbi, vari iegādāties šokolādes "čipsus" – mazas šokolādes ripiņas, kas jau uzreiz ir gatavas kausēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!