Perfekts olu mīklas biskvīts: divas gatavošanas metodes un idejas izmantošanai
Foto: Shutterstock
Pufīgs olu mīklas biskvīts ir pamatu pamats klasiskām lauku tortēm, saldām ruletēm un gaisīgām krēma kūkām. Olu biskvīta mīkla ir tiešām vienkārša, jo sastāv tikai no trīs sastāvdaļām: olām, cukura un miltiem. Ideāls biskvīts ir maigs, uzpūties un netverami mīksts, ar plānu, gludu garoziņu, bet vienlaicīgi ļoti saturīgs, veidojot perfektu saderību ar dažādiem krēmiem, ogām un augļiem. Olu biskvītu var pagatavot divos veidos – ar auksto paņēmienu un karsēšanu. Šodien skaidrosim, kādas ir abu metožu atšķirības un kas jāņem vērā, cepot olu biskvītu, lai tas allaž izdotos nevainojams.

Lai arī biskvīta mīkla ir vienkārša un ātri pagatavojama, tomēr tās gatavošanā ir savi noslēpumi. Neizdevies biskvīts saplok, veidojas ļoti plāns, bet pārcepts biskvīts kļūst sauss. Kādi tad ir biskvīta mīklas jaukšanas noslēpumi?

Pirmkārt, biskvīta kvalitāte ir atbilstoša olu svaigumam un kvalitātei – no lauku vistiņu olām un māju sviesta biskvīts noteikti sanāks daudz garšīgāks. Svarīgi faktori nevainojama biskvīta iegūšanai ir arī produktu temperatūra, kulšanas ilgums un tā cepšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!