kartupeļi mērce
Foto: Shutterstock
Viens no ātro uzkodu restorānu lielākajiem trumpjiem ir zeltaini frī kartupelīši, kas tiek pasniegti ar dažādām mērcēm, kas kartupeļu stienīšu garšu padara īpaši neatvairāmu. Izrādās, ka karija, čili un pat tūkstošsalu mērci itin vienkārši var pagatavot arī mājās. Mērces burciņas varēsi turēt pa ķērienam ledusskapī, lai izmantotu kā slepeno ieroci ne vien frī kartupeļu garšas uzlabošanai, bet arī pārlietu krāsnī ceptām tupeņu daiviņām, iemaisītu čaganā kartupeļu biezputrā vai izmantotu kā marinādi aromātiskiem kartupeļu salātiem.

Tā kā kartupeļi pēc garšas ir visai neitrāli, tad vislabāk tos pasniegt ar kādu gardu mērcīti, kas atklās ceptu, fritētu un vārītu tupeņu patieso burvību. Tieši prasmīgi piemeklēta mērce veido kopējo garšu buķeti un, vai nu padara maltīti izcilu, vai pat sabojā to. Lai nesalaistu dēlī labos nodomus, ‘’Tasty’’ nāk talkā ar sešām mājās pagatavojamu mērču receptēm, kas kartupeļu cienītājiem noteikti neliks vilties.

  • Kā mājās pagatavot nevainojamus frī kartupeļus, uzzināsi te, bet te uzzināsi, kā "patatas bravas" jeb zeltainus kartupelīšus gatavo Spānijā, recepti nepārspējami kraukšķīgiem krāsnī ceptiem tupeņiem meklē šeit, bet te uzskaitītas kļūdas, ko nevajadzētu pieļaut, gatavojot kartupeļu biezputru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!