pusdienas tortiljas fajitas uzkodas ballīte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ar vārdu salikumu "Tex Mex" apzīmē Teksasas, ASV dienvidu, Meksikas ziemeļu reģionu virtuvi, un Dienvidamerikai raksturīgos dārzeņus, garšaugus un senās indiāņu ēdiena gatavošanas tradīcijas. Šie ēdieni ir krāsaini, veselīgi, turklāt vienkārši un ātri pagatavojami, izmantojot tortiļas, kukurūzas čipsus, dažādas tako mērces, salsu, garšvielu maisījumus, čili piparus, gaļu un dažādus dārzeņus.

Latvijā "Tex Mex" virtuve ir tikpat iecienīta kā citur pasaulē, jo tā universāla, veselīga un ar savu krāsainību apetīti rosinoša. Interesanti, ka "Tex Mex" visvairāk uzmundrina gada tumšākajā laikā, jo atgādina par Meksikas un ASV dienvidu silto sauli, savā ziņā arī mūsu ēdienreizes padarot saulainākas. "Tex Mex" ēdienu iespējas ir gandrīz neierobežotas un, kombinējot vienus un tos pašus pārtikas produktus, var pagatavot ļoti dažādus un ēdienus, kas der gan uzkodām, brokastīm, pusdienām vai vakariņām.

"Interesantie meksikāņu ēdieni nav īpaši asi, tos var viegli pagatavot, izskats – interesants un apetīti rosinošs. Piemēram, Latvijā īpaši populārs ir meksikāņu virtuves pamatprodukts – tortiljas. Gandrīz neviena meksikāņu maltīte neiztiek bez šīs maizes, kas gatavota no kviešu miltiem, piemērota gan sāļam, gan saldam pildījumam,” "Delfi" stāsta AS "Santa Maria" sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!