Gatavojot plāno pankūku mīklu, svarīgākais ir ievērot proporcijas. Vienkāršākais padoms, kas noderēs ikvienā virtuvē, ir šāds: ja bļodā ber krūzi miltu, tad pievieno tikpat daudz piena vai ūdens, – ja gatavo "bada pankūkas"! Šis padoms ir praksē vairākkārt pārbaudīts un vienmēr "nostrādā" nevainojami, neatkarīgi no izmantotās krūzes lieluma – tā var būt gan pavisam maza tasīte, gan puslitrīga kafijas krūze, kas atrodama plauktā.
Krūzes izmērs gan ir jāņem vērā, pievienojot plāno pankūku mīklai olas: mazai tasītei viena ola, 300 ml krūzei – jau divas. Vienkārši, vai ne?
Kad ideālā plāno pankūku mīkla būs pagatavota, te atradīsi noderīgus knifiņus, cik ilgi cept pankūkas un kā tās veikli apgriezt otrādi bez raizēm.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit