kartupelis
Foto: Shutterstock
Novembrī, kā solīts, vētām "Tasty" recepšu un padomu krājumus, izceļot gaismā mūsu senču virtuvē pielietotās gudrības. Šoreiz piedāvājam apgūt pavisam vienkāršu, Latgales pusē iecienītu paņēmienu, kā no kartupeļiem pagatavot "rīsus" gardam piena zupas aizdaram.

Pēdējo gadu modes lieta ir dažādu ar cieti, cukuru un taukiem bagātu produktu aizstāšana ar veselīgākām alternatīvām. Šajā padomrakstā pirms kāda laika stāstījām, kā pagatavot rīsu aizstājēju no ziedkāposta. Izrādās, viss jaunais tiešām ir labi aizmirsts vecais, portāla "Cālis" virtuves noslēpumu foruma arhīvā uzgājām paaudzēs mantotu latgaliešu paņēmienu, kā "rīsus" pagatavot no kartupeļiem.

Lai pagatavotu Latgales "rīsus", tev būs nepieciešami vien nevārīti tupeņi (rēķinot 2 gabalus uz katru ēdāju).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!