kefīrs
Foto: Shutterstock
Izrādās, veselīgo un daudzu letiņu iecienīto kefīru itin vienkārši var pagatavot arī mājās, turklāt bez īpašām iekārtām vai ierauga sēnītes. Tā kā citās valstīs kefīrs var nebūt nopērkams, šis padoms īpaši noderīgs būs svešumā mītošajiem tautiešiem un tiem, kas, pat dodoties vien nedēļu garā ceļojumā ārpus Latvijas robežām, nav ar mieru izslēgt šo spirdzinošo dzērienu no ēdienkartes. Lasi tālāk un uzzini, kā tad rīkoties, lai jebkurā pasaules malā varētu baudīt vienmēr svaigi pagatavotu un gardu kefīriņu.

Kefīru rūpnieciski gatavo no pasterizēta piena, klāt pievienojot speciālu kefīra ieraugu. Interneta vietne "Prokefir" atklāj, ka mājās gatavotam kefīram būs nepieciešamas šādas pavisam vienkāršas sastāvdaļas:

  • 1 l piena;
  • 4 ĒK kefīra (šādu daudzumu var paķert līdzi pat lidmašīnas rokas bagāžā ievietojamā pudelītē);
  • 1/2 TK cukura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!