zip lock ziplock maisiņš lasis ēdiens
Foto: Shutterstock
Iepakošana ar vakuumu ir vienkāršs un ērts veids, kā saglabāt dažādu pārtikas produktu svaigumu, garšu, krāsu un tekstūru. Šādi iepakots siers neapkaltīs, augļi nezaudēs aromātu, zivis ilgāk saglabāsies svaigas. Vakuumā var arī nogatavināt gaļu, turklāt šādi, kompakti iepakoti, produkti saldētavā aizņems mazāk vietas un nepārklāsies ar sarmas kārtiņu. Bēda tikai, ka vakuumēšanas iekārtas var maksāt pat vairākus simtus eiro, tomēr, izrādās, atjautīgi ļaudis ir atraduši veidu, kā produktu ievakuumēšanu paveikt bez īpašām iekārtām.

Vietnē "Youtube" uzgājām pavisam vienkāršu padomu, kā mājas apstākļos ievakuumēt dažādus produktus. Šim mērķim tev būs vajadzīgi vien vairākkārt aiztaisāmi (''zip lock'') maisiņi un liels trauks (var izmantot arī izlietni), kas piepildīts ar ūdeni.

Iepakojamo produktu liec maisiņā, to cieši aiztaisi, vienā sānā atstājot nelielu spraugu. Tad maisiņu vertikāli pamazām iegremdē ūdenī, atstājot virs ūdens maisiņa neaizvērto daļu, pa kuru izplūst gaisam – pārējo darbiņu paveiks ūdens, izspiežot gaisu no maisiņa. Beigās tev atliks tikai aizspiest spraugu, izcelt maisiņu no ūdens, nosausināt un likt ledusskapī vai saldētavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!