grūbas salāti
Foto: Shutterstock

Grūbas ir lielisks sabiedrotais dienās, kad gribas sātīgu un latvisku maltīti, taču daļa vairās tās gatavot, jo nezina, kā vislabāk vārīt, lai nesanāktu ķepīgs klīsteris vai līdz galam neizvārīti graudi. ''Tasty'' pūrā ir vairākkārt pārbaudīta un atzīta par labu esam metode, kā salīdzinoši ātri novārīt grūbas.

Vienalga, cik lielā daudzumā gatavojies vārīt grūbas, sekojošie soļi neatšķiras. Vispirms grūbas jānoskalo ar aukstu, tekošu ūdeni. Vislabāk šeit izmantot caurduri (ja vien caurumi nav pārāk lieli un grūbas caur tiem neizbirst). Skalot vajag tik ilgi, līdz ūdens caur tām iztek dzidrs, ne vairs bāls.

Grūbas ber katlā un aplej ar aukstu ūdeni, lai tās pilnībā nosegtas, un virs tām vēl ir ūdens aptuveni 1 cm biezumā. Katlam uzliek vāku un uz lēnas uguns ļauj karsēties. No vārīšanās brīža uzņem laiku un vāri 10 minūtes. Tad uguni nogriez, vāku atstāj un ļauj grūbām atdzist 10 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!