Virtuves klasika – baltā miltu mērce. Pārbaudītas tautas metodes lieliskam rezultātam
Foto: Shutterstock
Ir tādi ēdieni, kas jāprot pagatavot katram pavarda saimniekam, un vecmāmiņas piekritīs, ka katrai sevi cienošai virtuves saimniecei jāprot pagatavot klasiskā baltā miltu mērce, ko pēc tam var ļoti dažādi pielietot – pie kartupeļiem, biezputrām, ceptiem dārzeņiem, gaļas ēdieniem un citur. Kā tad gatavojama šī klasiskā mērce un kādi knifiņi jāievēro, lai sanāktu krēmīga mērce, ne kunkuļiem pilna panna?

Taukvielas, milti un piens vai ūdens – šīs trīsvienība ir pats pamats leģendārās mērces gatavošanā un, lai arī izklausās gaužām vienkārši, ne kuram katram izdodas pannā savārīt tiešām gardu mērci. Nekas labs nesanāks, ja visas sastāvdaļas reizē sajauksi pannā, tāpēc iepazīsti tautas metodes pēc pieredzes no ''Cālis'' foruma dalībniekiem. Ja pratīsi pagatavot šo vienkāršo mērci, to varēsi papildināt ar dažādām piedevām, tādējādi variējot ar garšām un mērces izmantojumu.

Recepte divām personām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!