spageti vakariņas makaroni
Foto: Shutterstock
Saistībā ar spageti ir jāpiemin kāds romantisks knifiņš. Dažos restorānos ir pieņemts pasniegt pastu vienā lielā šķīvī, no kura jāēd divatā… Kādēļ tā? Izrādās, eksistē skaista leģenda par to, ka kādudien divi jauni cilvēki esot nejauši nonākuši līdz skūpstam, katrs no sava gala velkot mutē vienu spageti…Skaisti un romantiski! Bet, kā tad būtu pareizi jāēd spageti?

Daudzos pašmāju restorānos pie spageti ēdieniem pasniedz karoti un dakšiņu. Tā ir kļūda. Itālijā spageti ēd tikai ar dakšiņu un karotes izmantošana šai procesā tiek uzskatīta par slikto toni.

Kā tad virtuozi uztīt spageti uz dakšiņas bez karotes palīdzības – lūk, jautājums? Atbilde ir vienkārša. Pirmkārt, speciālajam pastas šķīvim ir padziļinājums un platas malas kā platmalei. Otrkārt, nav jācenšas ķeksēt makaronus no šķīvja vidus, bet gan sākt uztīt no malas, jo tā būs labāk tos atdalīt. Ja ir pareizais pastas šķīvis, tad dakšiņu ir ērti piespiest pie šķīvja malas un, rotējot to ap savu asi pulksteņrādītāja virzienā, uztīt makaronus. Katrs kumoss ir jāuzvirpina uz dakšas nesteidzīgi, lai neizšļakstītu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!