banh mi sviestmaize
Foto: Shutterstock
Izrādās, ka pasaules labākās sviestmaizes ir meklējamas – nē, ne Romā, ne Kopenhāgenā, nedz arī Ņujorkā, bet gan Vjetnamas ielās, ziņo "The Guardian", iekļaujot vjetnamiešu "banh mi" pasaules izcilāko ielu ēdienu sarakstā. Šīs sviestmaizes vēsture aizsākas ar apgrauzdētu bageti. Pēc majonēzes triepiena kraukšķīgais ietvars tiek piepildīts ar garšvielām bagātinātu gaļu, marinētiem dārzeņiem un svaigiem zaļumiem. Beigās parasti pievieno arī pāris pilienus sojas mērces un pikantu čili mērcīti. Lai nobaudītu šo pasaulslaveno garšu un tekstūru "sprādzienu", nebūt nav jādodas uz Vjetnamu, jo "banh mi", sekojot mūsu ieteikumiem, it vienkārši vari pagatavot arī savā virtuvē.

Kaut arī "banh mi" sviestmaizes ir kā smalki sabalansēts kokteilis no saldā, skābā, "kreftīgā", siltā, aukstā un dažādām tekstūrām, tomēr nekādas "slepenās sastāvdaļas" tur nav. Ja arī pie rokas nav kāda no tradicionālajiem ingredientiem, tiem nav grūti piemeklēt aizvietotāju, un galarezultāts būs tieši tikpat gards.

"Bahn mi" sviestmaize tradicionāli ietver astoņas sastāvdaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!