vistas fileja, rozmarīns
Foto: Shutterstock
Liesā, bet olbaltumvielām bagātā tītara gaļa, vistas fileja un konservēts tuncis ir vieni no tievētāju un sporta draugu iecienītākajiem produktiem, jo tie rada ilgstošu sāta sajūtu un nodrošina vielmaiņas procesus, palīdzot audzēt muskuļu masu un samazināt svaru. Tiesa, lai šī "liesā trīsvienība" palīdzētu sasniegt vēlamo rezultātu, jāmāk produktus pareizi izmantot, nepieļaujot muļķīgas kļūdas.

Uztura speciālisti atzīst, ka tītara gaļa kļūst aizvien populārāka, jo tās uzturvielu bagātība ir liels ieguvums ne tikai fiziski aktīviem cilvēkiem un tiem, kuri vēlas samazināt svaru, bet arī bērniem, māmiņām un senioriem. Šai gaļai ir ļoti zems tauku saturs –100 gramos filejas bez ādas ir vien 119 kilokalorijas – līdz ar to tā ir liesa un būs lieliska diētas sastāvdaļa, atklāj portāls "Delfi Woman". Receptes un noderīgus padomus, kā iekļaut uzturā lieso un veselīgo tītara gaļu, atradīsi te.

Filejas neapšaubāmi ir olbaltumvielām bagātākie un visliesākie vistas gaļas gabaliņi – 100 grami svaigas vistas filejas satur tikai 100 kcal, skaidro Jeļena Pavlova, sertificēta uztura speciāliste interneta vietnē "Vistas". Tai pat laikā filejas ir arī visgrūtāk pagatavojamas. Rīkojoties neprasmīgi, maigā gaļa rezultātā būs sausa, šķiedraina, grūti sakošļājama un vēl grūtāk norijama, vairāk atgādinot zābaka pazoli, nekā veselīgu ēdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!