Lai pagatavotu frī kartupeļus, apbruņojos ar vajadzīgajiem piederumiem: pietiekami lielu katlu ar biezu dibenu, putu karoti, kartupeļiem, sāli, eļļu un papīra dvieļiem
Kartupeļus nomizoju (fritēšanai jāizvēlas šķirne, kurā ir iespējami mazāk cietes), sagriezu aptuveni centimetru biezos stienīšos, ieliku lielā bļodā, pārlēju ar aukstu ūdeni. Pēc minūtēm desmit ūdeni nolēju, kartupeļu stienīšus vēlreiz noskaloju un rūpīgi nosusināju ar papīra dvieli. Tas nepieciešams, lai kartupeļos nebūtu pārlieku daudz cietes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit