Garšīgajam, biezajam olu dzērienam gogelmogelam, kura pamatā ir ar saldu vīnu un cukuru sakulti olu dzeltenumi, nav nekā kopīga ar dižo krievu rakstnieku Nikolaju Gogoli, kā varbūt daudzi padomā, izdzirduši šo mazliet dīvaino nosaukumu. Dažādās valodās gogelmogels tiek arī dažādi saukts: "hugger-mugger" angļu vaodā, "gogle-mogle" jidišā, "kogel-mogel" poļu valodā, "kuddelmuddel" vāciski, bet visās valodās tas apzīmē sajaukumu jeb miksli un parasti tiek baudīts gada aukstajos mēnešos. 24. decembrī tiek atzīmēta šī dzēriena nacionālā diena, tādēļ ir īstais brīdis uzzināt gogelmogela noslēpumus un receptes, lai īstajā dienā baudīt īsto dzērienu.
Pastāv vairākas šī deserta nosaukuma rašanās versijas. Viena no tām vēsta, ka kāds Mogieļevas sinagogas kora priekšdziedātājs uzvārdā Gogels reiz esot pazaudējis balsi. Lai to ātrāk atgūtu, viņš izgudrojis dzērienu, sakuļot olas dzeltenumus ar sāli un cukuru. Viņa recepte skanēja šādi: "Paņem jēlu olu, iesit to krūzītē, sadrupini maizīti, pasāli un sakul." Izklausās ticami, jo ir taču zināms, ka daudzi slaveni dziedātāji ir izmantojuši šo metodi, lai labāk skanētu viņu balsis.
Cita leģenda savukārt stāsta, ka kopš 19. gadsimta gogelmogela autortiesības piederējušas vācu konditoram Manfrēdam Kekenbaueram, kurš šo recepti radījis savā virtuvē. Šī izgudrojuma patentu par pusotra miljona marku iecienītā deserta masveida ražošanai vēlāk ieguvis kāds slavens pārtikas koncerns.