andras slepenie faili - 217
Foto: DELFI
Suši visbiežāk mājās gatavojam kādos īpašos svētkos vai notikumos, tad nu Jaunā gada sagaidīšana var būt gana labs iemesls dievīgi gardajiem rullīšiem. Taču, lai viss izdotos kā nākas un mājās gatavotie suši līdzinātos restorānā baudītājiem, jāievēro daži noteikumi – jānovāra suši rīsi, jāpagatavo tiem marināde un sastāvdaļas rūpīgi jāietin jūraszāļu lapās.

Īstie rīsi – puse no uzvaras

No mājās gatavotā suši nekas konkurētspējīgs nesanāks, ja izmantosi tos pašus rīsus, ko plovam vai putrai – svarīgi novārīt tieši speciālos suši rīsus. Tie ir tieši tik biezi, cik nepieciešams, turklāt tie nesaķeps un labāk uzsūks marinādi. Visbiežāk suši rīsi nopērkami 500 g iepakojumā un uz tā arī ir norādīts vajadzīgais ūdens daudzums, lai tos novārītu ideālā konsistencē. Parasti uz 500 g rīsu vajag 750 g ūdens. Svarīgi pirms vārīšanas rīsus kārtīgi noskalot aukstā, tekošā ūdenī. Rīsus jāvāra aptuveni 15 minūtes zem vāka, lai tie uzsūc visu šķidrumu un kļūst irdeni, ne ķepīgi – svarīgi, lai vidū būtu jūtams vēl neliels kraukšķis, līdzīgi kā gatavojot risoto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!